Bezorgersverhalen: Valentijn

Valentijn is een graag gezien gezicht in zijn wijk. Hij bezorgt hier al 2,5 jaar het weekblad Alkmaar op Zondag. Tijdens het bezorgen begroet hij iedereen die hij tegenkomt met een opgewekte ‘goedemiddag’.

Momenteel zit Valentijn in het examenjaar van het VMBO. Na een stage bij een kinderdagverblijf wist hij het zeker, hij wil later met kinderen werken. Volgend jaar begint hij aan de opleiding Pedagogisch Medewerker. “Knutselen met oude kranten”, grapt zijn vader. Tot die tijd blijft Valentijn met veel plezier zijn krantenwijk lopen.

“Het leukste aan mijn baantje vind ik dat ik regelmatig herkend word”, vertelt Valentijn. “Laatst kwam er tijdens evenement op mijn school een meneer naar mij toe. Hij zei dat hij mij herkende van het zondagskrantje. Ik voelde mij net een bekende Nederlander”. Valentijn wordt regelmatig in de watten gelegd door de winkeliers van Winkelcentrum ‘t Loo. “In ruil voor het krantje krijg ik een oliebol van de meneer van de gebakkraam. Ook bij visboer krijg ik vaak een stukje kibbeling. Dit maakt het werk extra leuk!”.